Help mijn kind gebruikt mijn creditcard om te gamen
Onlangs kwam een Belgische jongen in het nieuws die voor 35.000 euro verspeeld had met de creditcard van zijn ouders. Hoe lossen we dat op?
Geen creditcard koppelen aan je iTunes of Google Play
De eenvoudigste oplossing is om je kind niet de mogelijkheid te geven om een spel te kopen. Als je geen creditcard hebt gekoppeld aan je tablet of telefoon is het ook niet mogelijk om geld kwijt te raken. Je kunt ook een wachtwoord instellen op de Google Play store of Itunes.
Liever je kind in de gaten houden
Een andere optie is om het gedrag van kinderen nauwlettend in de gaten houden. Dit was vooral de suggestie van RTL-nieuws. De vraag is hoe realistisch dat is. Veel spelletjes zijn gratis en vereisen kleine betalingen om meer in het spel te kunnen doen. Moet je stoppen met het spel of een klein bedrag betalen? De vraag is of jonge kinderen dergelijke afwegingen goed kunnen maken. De spellen zijn vaak zo ontwikkeld dat een argeloze gebruiker snel wil bij betalen. Kan een jong kind hier al weerstand tegen bieden?
Kies voor een virtuele creditcard om te gamen
Een logische oplossing is om te kiezen voor een virtuele creditcard. Hiermee kun je kleine bedragen storten op een virtuele rekening. Zodra dit bedrag op is, is het niet mogelijk om in de min te komen. Je betaalt hiermee dus eigenlijk steeds vooraf. Stel een klein budget vast en hiermee kun je je kind laten gamen zonder dat het in de papieren loopt. Een andere optie is natuurlijk een prepaid creditcard. Deze zijn relatief duur in vergelijking met een virtuele creditcard. Daarnaast is een virtuele creditcard beter geschikt als een soort tijdelijke weggooi creditcard.
(door Creditcardvergelijking, oktober 2014; bron: rtlnieuws.nl)